2009. szeptember 28., hétfő

Királyok kékje - gyöngyhímzett nyakék Szisznek:)



Jónéhány hete érkezett hozzám egy nagy kihívást jelentő kérés: készítsek egy király,- és türkizkék ékszert... Bevallom kutakodtam kicsit a megrendelő "életében", áttanulmányoztam szép kis mandaláit, és az egyik festmény fő motívumát használtam fel. Ez lett a nyakék középpontja, felette egy hatalmas mountain jade kővel. A középső monumentális részt kiegészítettem két mandulaszerű alakzattal, felhasználva néhány Swarowskit, türkiz,- és afgán lápisz ásványgyöngyöcskét. Hát, íme a nyakék, remélem eltaláltam a kedves megrendelő ízlését!:) Nagyon jó érzés volt készíteni.


2009. szeptember 27., vasárnap

Megrendelések- változatok korábbi ékszereimre

Törzsvásárlómnak, Ildinek. :)
Egy kedves Meskás kolleginának, Tündérkertes Beának. :)




2009. szeptember 12., szombat

100. :)

Mivel nekem is nagyon-nagyon nagy öröm volt 100. olvasónak lenni Kricsár Ancsánál, ezért úgy döntöttem én is megünneplem valakivel ezt a jubileumot. :)

Köszönöm, hogy ennyien követitek munkám, és hogy mindig olyan kedves szavakkal bíztattok!
Nagyné Blahó Zsuzsa, remélem örülsz..!!! Kérlek küldd el e-mailben a címedet, hogy tudjam hová kell küldenem a meglepetésed!

2009. szeptember 11., péntek

Sarah Stanley - medál



No miben szerepelt a címadó "hölgy"?:)
(Mexikói achát és jáspis keverék)

2009. szeptember 8., kedd

Perszephoné - gyöngyhímzett karperec (bead embroideryj)




(Júj, ez gyenge lesz... ) ... mert persze, hogy türkiz! :D De egyébként ezek a görög mitológikus nevek nekem nagyon bejönnek, ezek a tárgyak voltak a kedvenceim a főiskolán.
Ez egy olyan darab, ami igazán zazies lett, de itt majd a Tiéd lehet. ;)

2009. szeptember 7., hétfő

Megérkezett! Első Kricsár-ékszerem:)


Mit kaptam ma...? Nézzetek a nyakamba... Igen, tudom, nem vagyok egy szépség, de legalább a nyakláncom szép rajtam!:D De milyen szép, úgy futottam be, amikor meghozta a postás, mint egy idióta. Nézett is furán Tibre! :D KRICSÁR ANCSA készítette! Végre egyszer szerencsém volt, nagyjából megbeszéltük, és íme, csodás lett! Juhééjjj!!!! Teszek róla képet még...

Utoljára Meskás ékszerrajzolós noteszemnek örültem így, ezért azt is megörökítettük, igaz semmi nem látszik belőle, no de majd... Természetesen Dóritól van. ;) Remélem más az én ékszereimnek legalább fele ennyire örül, mint én a "kis" kincseimnek, mert akkor megnyugszom.:)


Bolhapiacos kincseim :)

Van egy villából hajlított karkötőm, már évekkel ezelőtt vettem Móron, a Bornapokon, aztán egyik kedves volt kollegám, Ildi barátném is csináltatott apukájával csodaszép bolhapiacos villából (www.bekrea.blogspot.com ).
Most nálam is járt,a karival együtt és megirigyeltem, mert sokkal szebb, mint az én öreg villám. Így dupla nyitott szemmel (hugóval:) ) jártuk a győri piacot, mire három villára leltünk. Aztán délután bekucorodtam apa műhelyébe és kopácsolgattam... Egyiket el is törtem, abból lett a polipos (anyu szerint Pom-Pomos) nyaklánc. :) Aztán apu hajlította a tekergőit. (Villából nyakláncot Januszbajusznál láttam a Meskán. )

Megjegyzés magamnak: legközelebb nagyobb villát vegyek. :)

Nagyon-nagyon rég szerettem volna próbabát, hát most ott várt rám a szuper győri lomis-bolhapiacon, és úgy hoztam haza, mint egy kis óvodás az új traktorát, vagy babáját. :) Igaz, nem az én méretem,de rám várt. :) Egész nap madarat lehetett volna velem fogatni. Nagyon olcsó volt!!!! :P
Csak a kép kedvéért: Óceán mélye nyakékem és egyik ingecském. Ez meg az imádatos dögös-vörös hálószobánk.

2009. szeptember 5., szombat

Titkok kertje (bead embroidery)



Ahogy hímezgettem a medált, eszembe jutott egy film, valahogy a zöldekről asszociálva, aminek ez volt a címe.A kert nekem sok-sok szép zöld és a felületek tobzódása. Ez csak két árnyalat, de azt hiszem találó lett a neve.:) Talán. :S
(Ja, és jáde. :))
Nagyon büszke vagyok, mert ... MAUSZ ZSUZSÁÉ lett!:) Köszönöm Zsuzsa! (Zsuzsa a kedvenc gyöngyös boltom, a győri Eská tulajdonosa, aki rengeteget bíztat, mindig van egy-két kedves szava hozzám és a boltja az én "fantáziabirodalmam". :) Szuper dolgokat készít, és alig várom, hogy bemehessek hozzá, szóval nagy megtiszteltetés, hogy övé lett a Titkok kertje! )

2009. szeptember 3., csütörtök

Eldorado- gyöngyhímzett karperec (bead embroidery)




Együtt. (Szisz tulajdonai. :))
Nekem a karperec hátulja a kedvencem, főleg a tenyésztett gyöngyöcskék. :)

Borzasztóan nehezen jöttem bele a csak barnába, de végül csak elkészült. :)

2009. szeptember 1., kedd

Eldorado


... mert arany-os.

Térkép,- vagy tájképjáspis. Nem ugyanaz...?:S Nem tudom. :S Ásványszakértő akarok lenniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!