2009. július 12., vasárnap

Egy kis tatai beszámoló - VÍZ-ZENE-VIRÁG Fesztivál :)

Tavaly nem volt, idén szerencsére kíváncsiskodhattunk a virágkötő show-n, ahol élőben kötnek virágot a profik. Kedvencem két csokrának képét hoztam, a felső borzasztó kreatív, még összetépett újságdarabok is vannak benne, egy másik csokrába meg nyalókát, kártyát is kötött a srác. Világbajnok már egyébként. :)


A Várudvarban a törökkori átjáróban minden évben izgalmas virágkiállítások vannak, idén "Mesél az erdő" címmel mutatta be alkotásait talán két virágkötő. Ez volt a kedvencem, a két csónak, plusz volt még egy monumentális alkotás, ami damilról össze-vissza lelógatott tobozokból állt, olyan esőszerűen, csak nem lett jó róla a fotó. :(


A székely gyöngyhímzős, gyöngyfűzős néni idén is kinn volt a vásárban, két napig kerestük, mire megtaláltuk (no, nem olyan nagy a vásár, csak mindig elkerültük egymást). Lehet, hogy minőségileg nem a legtökéletesebb, de ebben nem az a lényeg. Borzasztó jó érzés minden évben venni tőle valamit. Egy apró filcből varrt tűpárnába is belehímzi szívét, lelkét, meg már az hogy erdélyi... Már van tőle egy kupac gyöngyös tojásom, gyöngyhímzett kis tűpárnám, stb. :)



Idén Haydn tiszteletére készültek pompás remekművek, mint pl. ez, amin apró, drótból hajlított violinkulcsok lógtak.




Ez egy asztal két székkel, borzasztóan tetszik, hogy lábad alatt a "tó". :)





Nincsenek megjegyzések: