2010. március 6., szombat

Lembas leveles tündeláncom az EBWC-re ( Lembas Necklace With Magical Power)




Amikor elhatároztam,hogy én is készítek valamit a mostani tündérmesés EBWC-re, először Tündérszép Ilona jutott eszembe, de nem tudtam volna angolul úgy elmagyarázni, így a Gyűrűk ura maradt, erről meg egyből a lembas levél motívuma ugrott be, úgyhogy meg is hímeztem. Eddig minden oké, fogjuk rá,hogy még valamennyire elégedett is voltam, aztán a körítés már nem akart összejönni, pedig fűztem! egy spirált hozzá, de annyira úgy éreztem,hogy nem én vagyok, hogy megint ilyen nevetségesen egyszerűsítettem. Kicsit felőrölte az idegeim,hogy a fejemben él egy kép, hogy mit szeretnék és nem tudtam megvalósítani, csak a levél szintjén, no meg lerajzolni azért le tudtam.:) :( Fő a részvétel!


A lembas egyébként a kenyér, amit Galadriel tünde a hobbitoknak ad útravalóul, ez tartja életben őket a hosszú úton, de csak akkor fogyasztható sokáig, ha ebben a levélben tárolják. Szóval varázserővel bíró dolog. ;) Biztos,hogy nyúlok még ilyesmi ihletéshez, mert gondolkodni rajta nagyon jól esett, a kivitelezésben csak rájöttem,hogy még mindig kismiska vagyok. :(


Lembas is elven waybread with magical powers of satiation from The Lord Of The Rings. (I really love this "fairy tale", and the elves. )Lembas is a closely guarded secret, and only on rare occasions is it given to non-Elves. Galadriel gives a large store of lembas to the Fellowship of the Ring upon its departure from Lothlórien. Frodo Baggins and Samwise Gamgee subsist on it through the majority of their journey from there into Mordor.Lembas literally sustains the hobbits' lives. I choose the original leaf-wrappings, this is used for sustenance on long journeys. The terra alba symbolized the magical power. The green is the forest, the harmony.

This necklace is my entry into the EBW Team's March challenge. The theme is fairy tales; any character, object, or idea represented. Go to the EBW blog ( www.etsy-beadweavers.blogspot.com ) to vote for your favorite March EBW challenge piece. Voting can be done between March 9th and 15th.

SZAVAZNI március 9. és 15. között lehet itt: http://www.etsy-beadweavers.blogspot.com/ .

6 megjegyzés:

Norita írta...

Nagyon szép lett! Most erre a kihívásrsa én nem készültem, mert költözködünk, de a következőben már lehet, hogy összehozok valamit... :-)

Kriszta írta...

Nagyon szép lett ez is Zazie! Csodállak ezekért a munkáidért!!!!!!

emikke írta...

Szeretem a Gyűrűk urát! Nagyon jól sikerült szerintem!

Csapó Krisztina írta...

Nagyon szép!!! Igazán ügyes vagy! :-)

vezsuzsi írta...

Zazie! Szerintem is csodaszép lett!

Valerie írta...

Nekem nagyon tetszik, gyönyörü lett!